Real Madrid vinner Champions League-titel

Kanske det bara finns ingen karma inom idrotten. Eftersom ibland gott aldrig gjort, oavsett hur grymt öde lidit, hur sorgligt fel. Atletico Madrid förlorade 2014 UEFA Champions League-finalen kors town rivaler Real Madrid efter att ha gett bort ledningen i sista sekunderna. Och på lördag, Atleti förlorade mot Real igen i ett omspel för den största vinsten i klubbens fotboll, vacklande 5-3 i straffar.

Som för två år sedan, var det mittback Sergio Ramos som skulle plåga de Mattressmakers. Då sände sin 93: e minuten equalizer spelet till extra tid, där Real sprang iväg med spelet 4-1. Den här gången, hans 15: e minuten rusning på målet tröskel sätta Real framåt för mer än en timme i 1-1 slips. Antoine Griezmann skulle missa en andra halvlek straff för Atletico, men unga Yannick Ferreira Carrasco fick en 79-minuters equalizer.

Juanfran missade Atletico fjärde straff i straffar, men efter en poänglös extra tid spelades, pinga den tog i stolpen. Varpå Cristiano Ronaldo förseglade Real Madrids 11: e europeiska titel - fyra mer än någon annan klubb.

Här är en annan grym sånt: i sina senaste 10 head-to-head spel, hade Diego Simeone: s stout defensiv maskin förlorade mot Real bara en gång samtidigt vinna fem gånger.