Cristiano Ronaldo förutspått Eder skulle betyg Euro 2016 vinnare

Portugal Euro 2016 slutlig hjälte Eder sade Cristiano Ronaldo sa till honom att han skulle gör det vinnande målet på Stade de France.

Faktum är att Lille anfallare, en 79-minuters substitut i Paris, nettas utslagsfråga från 25 yards i extra tid att ge portugisiska en osannolik en 1-0 seger över värdnationen.

Ronaldo, lagets kapten, hade tvingats bort i tårar halvvägs genom den första halvan efter att upprätthålla en knäskada efter en utmaning från Dimitri Payet, men återvände till urholkad att ge sina lagkamrater en pep talk i slutet av 90 minuter.

Eder, som hade bara gjorde tre mål för sitt land före söndagens konflikt, säger Real Madrid-stjärnan gav honom tro att hans ögonblick av ära hade kommit.

"Ronaldo sa att jag skulle gör det vinnande målet", den 28-åriga sade, som citeras av A Bola. "Han gav mig det förtroende. Men det var ett mål som hela teamet arbetat hårt för. Vi var spektakulära under hela körningen.

"Det är fantastiskt att gratuleras. Jag visste att min chans skulle komma från det ögonblick jag ringde upp. Fernando Santos kände till mina kvaliteter. Han litade på mig."